Sådan reagerer huden på lyset

Sådan reagerer huden på lyset

Fibroblasterne i dermis er ikke stationære, men bevæger sig rundt i vævet, og de kan faktisk “se”: De både tiltrækkes og aktiveres af lys.

Når de observerer lys vil de bevæge sig i retning af det, og påvirkningen vil øge deres “output” – de producerer både collagen samt elastinfibre og GAGs (glykosaminoglykaner).

I og med at et øget collagenindhold er det, der er nemmest at registrere – det kan ses på ultralydsscanninger – er det ofte dét, der fokuseres på, når en forbedret fibroblast aktivitet skal dokumenteres videnskabeligt.

Man kan sige, at det øgede collagenindhold i virkeligheden mest er et bevis for en “markør” af, at fibroblasterne generelt har øget deres aktivitet.

Fibroblasterne er som nævnt ansvarlige for produktion af collagen, elastin og GAG’s – dermed spiller de en afgørende rolle for vedligeholdelsen af den extracellulære matrix i dermis, som er selve fundamentet for en velfungerende, ungdommelig, glat og spændstig hud.

Dette ikke mindst fordi det er den extracellulære matrix, der bestemmer livsvilkårene for cellerne – hvor f.eks. fugtmangel (manglende GAGs/hyaluronsyre) vil have alvorlige konsekvenser for cellernes trivselsmuligheder.

Nedenstående billeder er ultralydsscanninger, der viser hudens collagenindhold før og efter Beauty Angel Lys behandling.

Tlf. 7027-1500

Kontakt Beauty Angel Danmark

Få tilsendt en gratis informationspakke

Klik på nedestående link og udfyld felterne.
Så sender vi en gratis og uforpligtende informationspakke.

ba-kasse

Huden før Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel

Huden før Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel

Følg Beauty Angel Danmark
på Facebook

Kontakt os nu på
Tlf. 7027-1500