Sådan reagerer huden på lyset

Sådan reagerer huden på lyset

Fibroblasterne i dermis er ikke stationære, men bevæger sig rundt i vævet, og de kan faktisk “se”: De både tiltrækkes og aktiveres af lys.

Når de observerer lys vil de bevæge sig i retning af det, og påvirkningen vil øge deres “output” – de producerer både collagen samt elastinfibre og GAGs (glykosaminoglykaner).

I og med at et øget collagenindhold er det, der er nemmest at registrere – det kan ses på ultralydsscanninger – er det ofte dét, der fokuseres på, når en forbedret fibroblast aktivitet skal dokumenteres videnskabeligt.

Man kan sige, at det øgede collagenindhold i virkeligheden mest er et bevis for en “markør” af, at fibroblasterne generelt har øget deres aktivitet.

Fibroblasterne er som nævnt ansvarlige for produktion af collagen, elastin og GAG’s – dermed spiller de en afgørende rolle for vedligeholdelsen af den extracellulære matrix i dermis, som er selve fundamentet for en velfungerende, ungdommelig, glat og spændstig hud.

Dette ikke mindst fordi det er den extracellulære matrix, der bestemmer livsvilkårene for cellerne – hvor f.eks. fugtmangel (manglende GAGs/hyaluronsyre) vil have alvorlige konsekvenser for cellernes trivselsmuligheder.

Nedenstående billeder er ultralydsscanninger, der viser hudens collagenindhold før og efter Beauty Angel Lys behandling.

Tlf. 7027-1500

Kontakt Beauty Angel Danmark

Få tilsendt en gratis informationspakke

Klik på nedestående link og udfyld felterne.
Så sender vi en gratis og uforpligtende informationspakke.

ba-kasse

Klik her

Huden før Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel

Huden før Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel

Følg Beauty Angel Danmark
på Facebook

Kontakt os nu på
Tlf. 7027-1500